Nieuws

Een fantastisch mooi interview met danseres Monique in Den Haag:

https://www.wezijnzelfhetmedicijn.nl/haaglanden/doe-mee/interview-door-dansend-door-het-leven-te-gaan-maak-je-er-het-beste-van

In het Algemeen Dagblad van 3 augustus 2021 een mooi artikel over DansPark Den Haag

Bekijk ons nieuwe DansPark filmpje:

In augustus 2021 starten we met een nieuwe les in Den Haag voor mensen die een CVA hebben gehad. Zie bij de pagina Den Haag. Dit is een samenwerkingsverband met revalidatiecentrum Basalt op een nieuwe locatie.

15 december: helaas mogen we de studio niet in en geven we alle lessen weer online. Voor het schema ga naar de pagina lessen via zoom

5 december: de dans Pieten en dans Sint hadden dit jaar ook verschillende mooie gedichten voor elkaar:

Een klein strofe: “lieve DansParkers”, in december kijkt Sint terug en maakt hij een gedicht,

Het voorjaar hing net in de lucht , toen patsboem! alles dicht,

De studio, dat ging niet meer , dat was wel enorm zonde,

maar via Vimeo en Zoom, bleven we toch verbonden …….

Mondkapjes: We dansen door, ook zo nodig met mondkapje met ons eigen DansPark logo! Gelukkig kunnen in de les de mondkapjes af, maar voor en na de les doen we ze op. Veiligheid voor elkaar.

Oktober 2020: Niet alle dansers van DansPark weten het, maar de dansers in Oegstgeest dansen misschien wel in de mooiste zaal van Zuid-Holland. Ze dansen in Cultuurhuis de Paulus, de voormalige Pauluskerk. Om de huur te kunnen blijven betalen hebben we een (anonieme) gift gekregen van een vriendin van één van onze dansers! Om haar te bedanken hebben de dansers van Oegstgeest voor haar gedanst op “La Signe: van Saint-Saëns. Ook als je niet die gulle gever bent, een filmpje om niet te missen, geëdit door Peter Franken, Dido’s vriend. https://vimeo.com/468846573

Mooi interview van Piet, danser in Leiden en Oegstgeest: https://wijencorona.nl/piet73/

Mooi filmpje over de werking van dans: https://www.youtube.com/watch?v=HlHpV5QvgUo

in September starten we nu ook met lessen in Alphen aan den Rijn! Ze worden gegeven door Feline. Kijk op de leslocatie pagina van Alphen aan de Rijn voor de informatie..

12 juni 2020: een nieuwe les op Vimeo: https://vimeo.com/421465645 , Yin en Yang door Feline en Mirit

juni 2020: op de video pagina een prachtige film van de dansers in Amsterdam naar “All Hands on Deck” van Scapino Ballet Rotterdam

18 mei 2020:

We geven steeds meer via Zoom online les. Kun je niet op de dag van jouw vaste les, geef het door aan de docent die de les geeft voor het sturen van de link. Het schema is als volgt:

  • maandag 11:00 uur Anke
  • dinsdag 10:00 uur Emily, Dido of Marjolein
  • dinsdag 12:00 uur Emily, Dido of Marjolein
  • vrijdag 13:00 uur Dido
  • zaterdag 16:00 uur Marjolein

14 mei 2020:

Een fantastische film met een nieuwe online les op live muziek : Canto Ostinato in de Vredeskerk in Amsterdam. Paul de vader van Dido heeft namelijk gespeeld en het is het echt een fantastische opname en les: https://vimeo.com/416373591

25 april 2020: Nieuwe online les: samen in het park:https://vimeo.com/405578222

Fijne Koningsdag!

9 april 2020: Nieuwe online Lente les :

Een nieuwe les met thema de Lente: https://vimeo.com/405844789 , hele fijne Paasdagen!

31 maart 2020: Nieuwe online les

Onze nieuwe les is te zien – en mee te doen! – via deze link: https://vimeo.com/402255637

26 maart 2020: Corona update en nieuwe docenten!

Inmiddels zijn bijeenkomsten tot 1 juni niet mogelijk, wat maakt dat onze lessen voorlopig niet door kunnen gaan. Wel zijn we druk met online lesmateriaal en hebben we de korte fragmenten nu tot een doorlopende film gemaakt, waardoor je een online les hebt van een half uur via de link: https://vimeo.com/400943323 Ook kun je naar de link van Dance for PD voor open lessen: https://danceforparkinsons.org/

Verder ook goed nieuws:

Wij – Anke, Dido, Els, Emily en Marjolein – zijn heel blij om Feline en Mirit te verwelkomen als nieuwe DansPark-docenten!
Zij zijn beiden geen onbekenden voor een aantal van jullie. Net als wij volgden zij, in aanvulling op hun eigen dansachtergrond, de training bij Dance for Health.
Feline Bentvelzen heeft eerder de pilot-lessen gedaan in Oegstgeest en deed ook een invalles in Den Haag. Naast haar docentschap is Feline ook fysiotherapeut in Alphen aan den Rijn. Mirit van Zonneveld  heeft samen met Els de groep in Den Haag gestart en geeft daar vanaf januari nu weer maandelijks de les. Zij heeft haar eigen praktijk voor zwangerschaps- en kinderyoga en geeft ook danslessen in verzorgingshuizen in Den Haag.

Mirit is bezig met het starten van een nieuwe les voor mensen met reuma in Delft, terwijl Feline plannen heeft om een nieuwe Parkinson-les in Alphen aan den Rijn op te zetten.
We zorgen zo samen voor meer lessen in dit deel van het land en voor een grotere bereikbaarheid voor de mensen, voor wie deze lessen zo’n belangrijke bijdrage aan het dagelijkse welbevinden kan betekenen.

Op de docentenpagina’s verschijnt binnenkort een foto en meer informatie

16 maart 2020: Coronavirus update

inmiddels zijn de maatregelen afgekondigd t/m 6 april. Door het stopzetten van de lessen sturen we de dansers links naar filmpjes met een wachtwoord zodat er thuis toch gedanst kan worden. We plaatsen ook op Facebook.

Filmpjes:

12 maart 2020: tijdelijk geen lessen i.v.m Coronavirus maatregelen

Helaas is DansPark genoodzaakt om tijdelijk de lessen t/m 31 maart te annuleren. Dit i.v.m. de uitbraak van het nieuwe Coronavirus en de maatregelen en adviezen die vandaag van kracht werden. De docenten van DansPark volgden in de lessen al de maatregelen van het RIVM op; zo werden in de lessen al geen handen meer vastgehouden en werd geadviseerd ook met heel lichte klachten thuis te blijven. Sinds vandaag is daar het advies bij gekomen voor kwetsbare groepen niet samen te komen. Hoewel we het echt ontzettend jammer vinden, willen we geen enkel risico lopen dat dansers ziek worden. Uiteraard blijven we de berichten nauwgezet volgen en mochten de adviezen veranderen, laten we het zo snel mogelijk weten. Iedereen heel veel goeds en hopelijk zien we elkaar heel gauw weer.

Dansers van Leiden en Oegstgeest na de voorstelling van Cathedral in Rotterdam; fascinerende voorstelling met fantastische muziek.

Dido Mirck geeft een dans demonstratie. Deze vindt plaats op 21 januari in het Parkinson café Amsterdam.

Na de voorstelling van Cathedral in Amsterdam: de dansers van Scapino met onze dansers en Dido op 16 januari!

Zaterdag 11 januari 2020

Zaterdag 11 januari waren de docenten van DansPark samen met collega’s uit het land bij Scapino Ballet in Rotterdam. Annemarie Labinjo gaf een inspirerende workshop waarin zij een keuze uit het choreografisch materiaal van Cathedral met ons deelde. Met de dansers uit onze lessen bezoeken we deze intrigerende dansvoorstelling van de Spaanse choreograaf Marcos Morau. Vervolgens werken we het materiaal samen met onze eigen dansers verder uit, begeleid door de prachtige muziek van Arvo Pärt. We hebben er zin in! En een applaus voor Scapino Ballet en Annemarie.

Vrijdag 3 januari 2020

Nieuwjaarskoffie Parkinson-groepen Amsterdam.

Dit jaar zijn we feestelijk begonnen met een gezellige koffie tafel. Na de aftrap van collega Ubit Iskandar die de 1e parkinson-les voor haar rekening nam, hebben we geproost op een mooi jaar. Dat er maar veel gedanst mag worden!

Na de versnapering ging de 2e groep de dansvloer op.

Het MirrorCentrum is altijd een fijne plek om te dansen, maar ook een fijne plek voor een goede kop koffie en een goed gesprek!

Januari 2020

De docenten van DansPark werken ook samen met andere docenten in Nederland en daarbuiten.

Zo is er 23 en 24 november een heel weekend samengewerkt met onder andere David Leventhal uit New York en internationaal balletmeester Andrew Greenwood.

van links naar rechts: David Leventhal Marjolein, Andrew Greenwood, Dido en Els
docenten uit Nederland en buitenland bij elkaar op 23 november 2019
de docenten bij het slotfeest

Ook werkt DansPark samen met het Scapino Ballet. Begin volgend jaar staat er weer bestaand repertoire op het programma.

Half januari, zullen sommige van onze docenten naar Scapino gaan om repertoire te leren uit Cathedral, de nieuwste productie van het Scapino Ballet. De voorstellingen zijn in Rotterdam en toeren door het hele land.

We zullen dit vervolgens “vertalen” naar de dansvloer met onze prachtige dansers van DansPark.

Oktober 2019

Op 18 oktober 2019 deed DansPark mee met het Amsterdam Dance Event in het Mirror Centre

Als onderdeel van het grote Amsterdam Dance Event – ADE –  werd deze speciale editie georganiseerd vanuit DansPark en Stichting ReDiscoverMe. Dansend, groovend en ravend vierden Stichting ReDiscoverMe en DansPark hun samenwerking.

Vrijdag 18 oktober gingen we los met een geweldige DJ. Met DJ Mason gaat het dak er af!

 Andrew Greenwood van SW!TCH2MOVE gaf ons een heerlijke trip met zijn experiential dance class. Deze dance-party was voor iedereen met en zonder een bewegingsaandoening.

5 jaar geleden was er de eerste “Very Special Dance for Health Class” naar een idee van Hannie Meijerink. Nu organiseerden ReDiscoverMe en DansPark de eerste jubileumeditie!

Volgend jaar zijn we er weer bij,  jij ook?!

Op de foto alle docenten van DansPark, DJ Mason, Andrew Greenwood van switch2move en Damar van ReDiscoverMe.