Docenten

Anke Ottema

“In mijn lessen wil ik graag dansers zien genieten. Bij iemand een ontwikkeling zien, dat is voor mij eigenlijk waar het om draait, en als dat lukt dan is dat puur genieten of zelfs kippenvel.”

“Wat mij in het bijzonder aantrekt in DansPark is de nieuwsgierigheid, het samen ontwikkelen en zoeken naar mogelijkheden.”

Dido Mirck

“Het is een geweldige uitdaging om mensen uit hun schulp te helpen kruipen en de wereld in te laten dansen, om zo zichzelf, en daarbij dus hun hele wezen, inclusief hun lichaam te omarmen.
Ik hoop een veilige inspirerende omgeving te creëren waar elke danser of bezoeker zichzelf kan zijn. Waar hij zijn lichaam herontdekt en kan genieten van alle mogelijkheden die het samenzijn, de ruimte en de muziek met zich meebrengen.”

Els Reijn 

“Dansen geeft verbinding, ontspanning en heel veel plezier met elkaar. Met de nadruk op genieten merken de dansers na afloop dat ze haast ongemerkt heel veel hebben gedaan aan hun houding en beweging en dat het ze goed doet. Die combinatie van samen genieten met een positief effect op houding en mobiliteit maakt de lessen zo bijzonder en geeft zoveel meer dan alleen oefeningen kunnen doen. Dansers geven aan dat ze zich vrij en gelukkig gaan voelen.”

Emily Shaw

Dans is de rode draad door mijn leven. Dans is altijd mijn manier geweest om in contact te komen met mijn lichaam, gevoelens, gedachtes, behoeftes, grenzen en mijn creativiteit. Ik geef lessen aan oudere mensen en mensen met MS, Dementie, Parkinson en andere chronische beperkingen.”

Marjolein Palthe 

“Dansen maakt het leven lichter en zorgt dat je energie weer gaat stromen. Dansen is nieuwsgierig zijn, ontmoeten, ontdekken. Samen genieten van beweging en muziek. Genieten van jezelf en de schoonheid van de danser in jou. Ook, en juist als bewegen niet (meer) vanzelfsprekend is. Ik weet geen betere manier om de vriendschap met je lijf en het leven te verdiepen dan door samen te dansen!”

Feline Bentvelzen

’Ik geniet van deze danslessen omdat het mij iedere keer weer dwingt te spelen en daarmee te leren nieuwe bewegingen en mogelijkheden te ervaren.  Ik hoop een veilige en open sfeer te creëren voor de dansers in mijn lessen. The best reason to move, is because you can!’’

Mirit van Zonneveld

Dansen vergroot het lichaamsbewustzijn. Het maakt dat je met je volle aandacht bezig bent met dat wat je doet. Dans geeft ruimte en verbinding met de adem waardoor energie gaat stromen en je meer eenheid kunt ervaren tussen lichaam en geest. Dansen is een universele taal en heeft een positief effect op de sociale verbondenheid en de kwaliteit van leven.”