Dansers aan het woord

Margriet (A’dam) :  “Dansen geeft mij een groot gevoel van vrijheid en doet me vaak vergeten dat ik Parkinson heb. Soms ben ik heel moe als de les begint, dan vraag ik me af waar ik de energie vandaan haal om mee te doen. Halverwege de les is er dan vaak een omslag, ik ben soepel, voel me niet meer stijf en ik heb zelfs meer energie dan ik had voordat ik begon. Ook mijn creativiteit wordt geprikkeld, door het improviseren en dansen op muziek.”

José (Leiden) : “Samen dansen maakt me vrij, zowel in uiterlijk als innerlijk bewegen : verrukkelijk…”

Maartje (Leiden) : “Geconcentreerd bewegen op muziek doet me ontspannen en tegelijkertijd voel ik dat het goed is voor mijn lijf”

Ger (Oegstgeest en Leiden) : “Ik kon niet bevroeden wat een positieve invloed deze dansexpressie op mij heeft. Echt fantastisch! Het heeft een positieve invloed op mijn stemming en fysiek word ik sterker. Zo kan ik beter omgaan met mijn verstoorde balans (evenwicht).
De docenten zijn heel invoelend. Weten ook wat de neurologische aandoeningen voor jou kunnen betekenen. Zij zijn prima opgeleid met een mooie dansachtergrond.
De muziek is door de docenten fijnzinnig uitgezocht.  Samen met het bewegen ontstaat een eenheid die zich niet laat vangen met woorden.
Gezellig dansen we in een groep. Er ontstaat al snel een prettig groepsgevoel. Fijn is ook dat je geen fouten kunt maken. Alles is goed binnen jouw mogelijkheden.
Een ding vind ik wel jammer: Had ik maar eerder geweten dat dit bestond.”

Carla (partner van danser A’dam) : “Ook als je géén Parkinson hebt, is het dansen heerlijk. Mijn lijf voelt heerlijk los na een uur dansen bij Dans Park! Behalve het dansen, is ook het contact met lotgenoten heel prettig. Het is altijd fijn om elkaar weer te zien”.

Kartini (Haarlem) : “Dansen helpt me soepeler te bewegen. Het brengt mijn bewustzijn tot in vingers, handen en armen. Ik word me bewust van de bewegingen die mogelijk zijn naar voren omhoog en naar achteren, met andere woorden, ik word me gewaar van de ruimte om me heen en de ruimte die ik inneem. Het dansen helpt me mijn vingers actief te houden. Dansen in groepsverband is gezelliger dan in mijn eentje bewegen. ik word gestimuleerd actiever te bewegen. Ik voel me prettiger met bewegen, ik voel me veel minder stijf.”

Léon (Haarlem) : “Bij bezoek aan de danslessen ben ik steeds benieuwd welke verrassende muziek, oefeningen en bewegingspatronen mij te wachten staan. Al dansend merk ik dan dat de ene kant vaak beter gaat dan de andere. Voor mij een uitdaging thuis met muziek ook die wat moeilijker kant te ontwikkelen. En ik kan zeggen met succes. Al jaren zijn de Parkinson symptomen vrij stabiel en in sommige opzichten zelfs verbeterd. Mijn neuroloog zegt dat aan mij niet te zien is dat ik Parkinson heb”.

Klik HIER als je je wilt aanmelden voor een gratis proefles of neem contact op met de docent van de leslocatie.